Bescherming door xanthonen

Xanthonen

Xanthonen behoren tot de krachtigste fytonutriënten die zich in de mangosteenvruchtwand bevinden. Xanthonen beschikken over heilzame effecten. Wetenschappelijk onder- zoek laat zien dat xanthonen het welzijn bevorderen. Onderzoekers hebben enkele tientallen biologisch actieve xanthonen in de mangosteenvrucht geïdentificeerd. Sinds kort beginnen onderzoekers pas de krachtige wetenschappelijke eigenschappen van de mangosteenvrucht te ontdekken

Wat zijn xanthonen?

Xanthonen zijn:

  • unieke bestanddelen die over veel bioactieve capaciteiten beschikken. Zo gedraagt een Xanthoon zich als een antioxidant en ondersteunt zo de bescherming van de lichaamscellen.

  • een beperkte groep plantpolyfenolen die biosynthetisch gerelateerd zijn aan de flavonoïden.

    • polyfenol- een groep chemische stoffen in planten die gekenmerkt worden door de aanwezigheid van meer dan één fenolische groep. Polyfenolen zijn verantwoordelijk voor de kleur van sommige planten.

    • flavonoïden – meer dan 5000 van nature voorkomende flavonoïden afkomstig van verschillende planten zijn getypeerd. De heilzame werking van plantaardig voedsel wordt vaak toegeschreven aan flavonoïde bestanddelen in plaats van aan bestaande nutriënten, omdat ze biologische effecten laten zien.

  • Vanuit chemisch perspectief zijn xanthonen planaire koolstof- moleculen in een geconjugeerd ringsysteem bestaande uit een backbone-molecuul en verschillende chemische groepen die daaraan verbonden zijn. De backbone bestaat uit twee benzeenringen die door een een koolstofgroep en zuurstof verbonden zijn. Alle ringen zijn met elkaar verbonden in een gefuseerde formatie die geen vrije rotatie rond de koolstof-koolstofverbindingen toestaat. Deze unieke backbone bepaalt samen met het type en de positie van de daaraan verbonden chemische groepen, de specifieke functies (eigenschappen) van xanthonen.De mangosteenxanthoon

De mangosteen rijke bron van xanthonen. Een zeer stabiele molecuul met meerdere dubbele verbindingen. Door de wetenschap zijn er 200 xanthonen in kaart gebracht. Maar geen enkel plant of vrucht bevat zoveel xanthonen dan de mangosteen. Met name in de schil bevinden zich meer dan veertig xanthonen. Door het afstaan van elektronen worden vrije radicalen gestabiliseerd. De wetenschappelijke wereld heeft ontdekt en bevestigd in vele wetenschappelijke rapporten dat de mangosteen een hoog gehalte aan Xanthonen bevat.  Wilt u nog meer weten over Xanthonen?
           Gebruik dan ons contactformulier!

Mangosteen the power fruit!

Uw XANGO contact

Brigitte Hendriks

Your dedicated XANGO distributor
20K Distributor
Distributeur nr. : 19170478

info@gomangosteen.nl
Skype: brigitte.hendriks

[T] +31 (0)23 - 565 1127
[M] +31 (0)6 - 4151 0497

XANGO
Een dubbele muisklik, waar dan ook, brengt je aan het begin van de pagina!