Modern onderzoek

Modern onderzoek

De moderne wetenschap begint nu pas te begrijpen en te verklaren waarom de schil van de mangosteenvrucht eeuwenlang zo bewonderd is. Wij wisten dit al wel: om te profiteren van de totale kracht en voedingsimpact van de mangosteenvrucht, moet deze worden geconsumeerd zoals dat al meer dan duizend jaar wordt gedaan – in zijn geheel.

Al in 1933 werden studies uitgevoerd om de hele vrucht te vergelijken met enkele extracten uit de schil. Consumptie van de hele mangosteenschil levert voordelen op die veruit superieur zijn aan de losse chemische extracten uit diezelfde schil. Onderzoek onthult nog steeds nieuwe waardevolle eigenschappen. Verschillende actieve fytochemicaliën zijn al in de vrucht gevonden, waaronder:

  • 39 verschillende xanthonen

    Van deze krachtige fytonutriënten is aangetoond dat ze unieke en heilzame voedingseigenschappen bezitten.

  • Catechenen

    Er is aangetoond dat de mangosteenschil dezelfde hoeveelheid van dit actieve ingrediënt bevat als groene thee.

  • Proanthocyanidinen

    Dezelfde heilzame stoffen die in druivenpitextracten worden aangetroffen, worden in werkzame hoeveelheden gevonden in de gehele mangosteenvrucht.

Hoewel wetenschappelijk onderzoekers nog steeds proberen aan te tonen hoe deze fytochemicaliën synergetisch samenwerken, behoren de fytonutriënten die in de hele vrucht worden aangetroffen tot de meest bestudeerde, verhandelde en heilzame stoffen die vandaag de dag bestaan. Eén ding staat vast: extracten kunnen nooit op tegen het ongelooflijke spectrum van heilzame stoffen die worden aangetroffen in de hele mangosteenvrucht.

 

Xanthoonmeting


De bekendheid en de consumptie van de mangosteenvrucht is wereldwijd gegroeid. Dat geldt ook voor de behoefte om de meest prominente fytonutriënt van deze vrucht (xanthonen) beter te begrijpen. De mangosteenvrucht bevat namelijk de meest geconcentreerde bron van xanthonen die de natuur te bieden heeft.

Aan wetenschappers is gevraagd een geloofwaardige, eenvoudige te kopiëren analytische methode te ontwikkelen voor het testen en meten van xanthonen in de vruchtwand van de mangosteenvrucht. Deze methode moet tot een snelle en betrouwbare benadering komen voor het identificeren van xanthonen in hun natuurlijke vorm. De gehele mangosteenvruchtwand is als standaard genomen, omdat de responsiefactor ervan op veel van de natuurlijk voorkomende xanthonen lijkt.

De High Performance Liquid Chromatography (of HPLC)-analyse van geselecteerde xanthonen in de mangosteenvrucht werd gepubliceerd in de editie van juni 2007 van de Journal of Separation Science. De studie maakte gebruik van AOAC-protocollen. AOAC International is een wetenschappelijk genootschap zonder winstoogmerk dat standaardmethoden vaststelt, zodat consumenten kunnen vertrouwen op analytische resultaten voortkomend uit wetenschappelijk onderzoek.

Een 80:20 mengsel van aceton en water werd gebruikt om de xanthonen te onttrekken aan de gedroogde, gemalen vruchtwand van de hele mangosteenvrucht. In totaal werden zes xanthonen gezuiverd door voorbereidend HPLC, gebruikmakend van hetzelfde oplossysteem en dezelfde UV-detectie als bij de analytische methode. Elke bestanddeel heeft unieke UV-absorptiespectra die het gemakkelijk maken de xanthonen te identificeren die van nature in de mangosteenvrucht voorkomen.

De studie resulteerde in een geloofwaardige wetenschappelijke methode voor het testen en meten van xanthonen. Zes specifieke xanthonen zijn geïdentificeerd, en hun relatieve responsiefactoren zijn vastgesteld. Hoewel momenteel nog meer xanthonen worden geïdentificeerd en gemeten, garandeert dit onderzoek een consistentere en betrouwbare verkoop van mangosteenproducten, met name omdat de hoeveelheid xanthonen nu zijn vastgesteld.

 

Absorptiesnelheid van xanthonen


Onderzoeksoverzicht

In een preklinische, voorbereidende 28-daagse studie naar XANGO®sap is de absorptiesnelheid van xanthonen vastgesteld om te bepalen hoeveel xanthonen het lichaam feitelijk absorbeert, en welke weg ze afleggen. Daarbij is gebruik gemaakt van een xanthonenanalyse om de hoeveelheden alfa-mangostinxanthonen in bloedplasma te meten.

Onderzoekers

Michael W. Pugh, B.S., directeur van XANGO’s productontwikkelings- afdeling, heeft meer dan 15 jaar ervaring in de natuurproductenindustrie en is tegenwoordig Hoofd Research and Development bij XANGO, LLC. In deze functie heeft Pugh veiligheidsonderzoeken ingevoerd, analyses en ratificaties geïnitieerd, pharmacokinetische studies gedaan en houdt hij toezicht op alle klinische activiteiten.

Charles River Laboratories is een preklinisch lab dat is opgezet in 1947. Het is wereldberoemd vanwege zijn onderzoeksmodellen met betrekking tot veiligheid, pharmacokinetics en in-vitrowerk. In het lab zijn 7500 werknemers werkzaam, waaronder 500 onderzoekers. Onder hen zijn PhD’s (Doctor of Philosophy), MD’s (Doctor Medicinae) en diergeneeskundigen.

Methoden

De geratificeerde plasmamethode maakte gebruik van de LC-MS/MS-techniek om de hoeveelheden alfa-mangostin in plasma te identificeren en te kwantificeren. Deze nieuwe analyse kan zelfs zeer lage niveaus tot 1 nanogram per ml (ng/ml) kwantificeren.

Resultaten

Voorlopig onderzoek toont aan dat het lichaam lage doseringen xanthonen absorbeert en dat de consumptie van zeer hoge hoeveelheden xanthonen feitelijk in een afnemende absorptie-efficiëntie resulteert. Bovendien tonen voorlopige resultaten aan dat de dagelijkse consumptie van XANGO sap op de lange termijn de hoeveelheid xanthonen in het bloed vergroot.

Het onderzoek laat het volgende zien met betrekking tot alfa-mangostin:
  • het xanthoon wordt tijdens de spijsvertering binnen ongeveer 3,5 uur geabsorbeerd.
  • vrouwen hebben een hogere absorptiesnelheid dan mannen.
  • langetermijnconsumptie van XANGO sap heeft een bloedverrijkend effect.
  • alfa-mangostin wordt in kleine hoeveelheden geabsorbeerd, zoals de natuur het bedoeld heeft. Daarom moet XANGO sap in kleine hoeveelheden worden geconsumeerd.
  • de absorptie-efficiëntie van de xanthoon neemt af als deze in zeer grote hoeveelheden worden ingenomen.


Dit onderzoek biedt een solide basis voor toekomstige klinische tests. Daarnaast laten de voorlopige resultaten zien dat het kunstmatig oppompen van een product met xanthoonextracten geen extra waarde toevoegt.

 

Termen

Mangosteenvrucht (Garcinia mangostana)

Een altijd groenblijvende boom, oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, met leerachtige bladeren en grote eetbare vruchten. Latijnse naam: Garcinia mangostana 2(?). De vruchten met een harde, rood-bruine schil en zoet, sappig vruchtvlees, geproduceerd door de mangosteenboom. Ook bekend als de "koningin der vruchten."

De hele mangosteenvrucht, de meest omvangrijke bron van de natuur, bevat 39 verschillende xanthonen (zoals gevonden in XANGO sap).

Xanthonen

C13H8O2 een unieke klasse van biologisch actieve verbindingen, bezitten talrijke bioactive mogelijkheden. Zij zijn een unieke klasse van phytonutrients. Xanthonen — gevonden in de hele mangosteenvrucht — kunnen de darmgezondheid helpen te behouden en de algemene gezondheid te bevorderen.

Phytonutrients

Elk van de verschillende bioactive chemische stoffen gevonden in planten, zoals xanthonen, worden beschouwd als gunstig voor de menselijke gezondheid. Ook wel aangeduid als phytochemical.

Vruchtwand/Schil

De wanden van een gerijpte vrucht, soms bestaande uit drie lagen, pericarp, mesocarp en endocarpium. Ook wel de schil genoemd.

Mangosteen the power fruit!

Uw XANGO contact

Brigitte Hendriks

Your dedicated XANGO distributor
20K Distributor
Distributeur nr. : 19170478

info@gomangosteen.nl
Skype: brigitte.hendriks

[T] +31 (0)23 - 565 1127
[M] +31 (0)6 - 4151 0497

XANGO XANGO


Bestellen Bestel XANGO nu!
Bewezen gunstig effect

De onderzoeken naar de bio-actieve componenten van de mangosteen vrucht in XANGO’s mangosteensap zijn overtuigend. Vast staat nu dat XANGO® sap een gunstige werking heeft op uw algehele gezondhei. De bewezen voordelen zijn al redenen genoeg om NU XANGO sap te bestellen.



XANGO productinformatie

Misschien bent u als “onder- zoeker” meer geïnte- resseerd in de exacte gegevens rond het XANGO mangosteensap. Op de pagina “Bestel info” vindt specifieke productinformatie zoals hoeveelheden per verpak- king, houdbaarheid, leverings- voorwaarde en natuurlijk de prijzen! Klik op “Bestel Info”.

XANGO




E-Mail E-Mail ons
Interesse in de studies?

Ligt uw interesse bij wetenschap en onderzoek en wilt u toegang tot de mangosteenstudies op het internet? Maak dan gebruik van het contactformulier via onder- staande knop “E-mail ons” en vraag de informatie aan zodat u zelf op onderzoek uit kunt gaan!

XANGO




Geschiedenis Geschiedenis
Laurentius Garcin (1673-1751)

De Franse priester, onderzoeker en ontdekkingsreiziger Lauren- tius Garcin documenteert voor het eerst in 1733 de mangosteenvrucht. Sindsdien draagt de vrucht zijn naam: Garcinia Mangistana.

Mangosteen documentatie

Queen Victoria (1819 - 1901)
Queen Victoria belooft, één jaar na haar kroning in 1839, dat de man die haar de heerlijke mango- steenvrucht brengt tot ridder te slaan. Hierdoor kreeg de vrucht de bijnaam: “Queen of Fruits”!
Helaas is het in die tijd niemand gelukt! De reis van Azië naar Engeland duurde in die tijd te lang om de tere vrucht nog eetbaar in Engeland aan te laten komen.

XANGO
Een dubbele muisklik, waar dan ook, brengt je aan het begin van de pagina!